RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voortaan maximaal 30 km/u in Utrechts stationsgebied

1/2
UTRECHT -

Verkeer mag voortaan niet harder rijden dan 30 kilometer per uur in het gebied rond Utrecht Centraal. Het besluit daarvoor was al eerder genomen, maar nu staan de borden er ook.

"We willen eenduidigheid creŽren", zegt een woordvoerder van de gemeente. Volgens hem is het nu onduidelijk waar je 50 of 30 mag rijden. De gemeente heeft gekozen voor maximaal 30 kilometer per uur. "Dat is veel beter voor de doorstroming", zegt hij.

De gemeente waarschuwt met borden om de navigatiesystemen uit te zetten. "Veel mensen zoeken de weg daar en omdat veel navigatiesystemen zijn verouderd, gaat niet dat goed. De situatie is anders en verandert ook steeds", zegt de woordvoerder. "Als de TomTom uitstaat en mensen gewoon de borden volgen, is dat beter voor de doorstroming.

Onder meer op het Westplein, Daalsetunnel, Daalsesingel en Catharijnesingel mag voortaan maximaal 30 kilometer worden gereden. Overigens is het plan van de gemeente om van vrijwel de hele stad een 30 kilometerzone te maken. Harder rijden mag dan alleen op enkele toegangswegen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -