Twee jaar cel voor overvaller pizzeria

NIEUWEGEIN - De man die in november vorig jaar een pizzeria in Nieuwegein probeerde te overvallen moet twee jaar de cel in. Hij is ook veroordeeld voor een inbraak in een brillenwinkel en een poging tot inbraak in een garagebedrijf.
De 21-jarige Utrechter kwam in november vlak voor sluitingstijd de pizzeria in Nieuwegein binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een nepvuurwapen. In de pizzeria deed hij alsof hij het wapen doorlaadde om op die manier meer druk te zetten op het personeel. De man ging er uiteindelijk zonder geld vandoor.

INBRAKEN

De Utrechter is ook veroordeeld voor een brutale inbraak bij Eyewish in Nieuwegein. Hij sloeg, samen met een ander, midden in de nacht met een moker de ruit van de voordeur in. Vervolgens namen de mannen voor een groot bedrag aan zonnebrillen mee.
Bij de andere inbraak bij een garagebedrijf in Nieuwegein gooide de man een steen tegen de ruit van de pui. Hij klom vervolgens door het gat naar binnen en probeerde tevergeefs in het kantoor te komen waar de kluis zich bevond.

VERSLAVINGEN

De man is verslaafd aan cannabis en cocaïne en heeft ook een gokverslaving. De rechtbank vindt dat hij moet worden opgenomen voor behandeling, maar daar wil de veroordeelde niet aan meewerken. De rechtbank komt daarom tot een gevangenisstraf van twee jaar. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 4381,80 euro aan het garagebedrijf betalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.