Verplichte behandeling brandstichter Utrecht

DEN DOLDER - Een man die in november in Utrecht een auto in brand stak moet zich verplicht laten behandelen. Daarnaast heeft de rechter hem een korte gevangenisstraf opgelegd.
De 22-jarige Utrechter vernielde in november vorig jaar een auto door de voorband in brand te steken. De auto stond vlakbij de instelling waar de man begeleid woonde. Hij kampt met een borderlinestoornis en pyromanie en is al eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten.
Hij moet zich daarom verplicht laten opnemen in een forensisch psychiatrische kliniek. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan de eigenaar van de auto. Zijn gevangenistraf van 54 dagen heeft hij al uitgezeten in voorlopige hechtenis. Wel heeft hij nog een voorwaardelijke straf van 36 dagen.

VRIJSPRAAK

De rechtbank kan niet wettig en overtuigend bewijzen dat de man ook brand heeft gesticht in een leegstaand bedrijfspand in Den Dolder. Er zijn volgens de rechter onvoldoende aanknopingspunten en ook de verklaringen van getuigen zijn niet concreet genoeg. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van dit feit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.