Nieuwegein legt voetpad aan voor treiterjeugd

NIEUWEGEIN - De gemeente Nieuwegein gaat een nieuw voetpad aanleggen naar tramhalte Nieuwegein-Noord. De gemeente hoopt daarmee overlast door scholieren in de buurt tegen te gaan.
Buurtbewoners van de wijk Zuilenstein ervaren overlast van jongeren die in de middag van school naar de tramhalte lopen. Een deel van deze jongeren trekt belletje, scheldt op omwonenden of gooit zelfs ruiten in. De bewoners zijn het zat en klopten bij de gemeente aan voor hulp.
Scholieren van de ROC Midden Nederland en het Anna van Rijn College worden gestimuleerd over het toekomstige voetpad naar de tram te lopen en niet meer langs de huizen aan de overkant van de Paukenlaan. Het is nog niet duidelijk wanneer het voetpad er komt.
Verder zal burgemeester Backhuijs aan het begin van het schooljaar de nieuwe leerlingen op beide scholen toespreken en de gemeente onderzoekt ook nog of de tramhalte Zuilenstein tweehonderd meter verplaatst kan worden. De tramhalte komt hiermee dichter bij de school te liggen, wat de overlast kan verminderen. De provincie Utrecht heeft aangegeven geen voorstander te zijn van een verplaatsing.
Buurtbewoners zeggen blij te zijn met de maatregelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.