Van Rossem: De verkiezingscampagnes zijn lamentabel

UTRECHT - Maarten van Rossem heeft geen goed woord over voor de verkiezingscampagnes die politieke partijen nu voeren in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens de Utrechtse historicus is het niveau lamentabel oftewel zeer droevig. Van Rossem zei dat tijdens het programma Talk of the Town op RTV Utrecht.
"Een aantal partijen zijn heel dicht tegen het populisme aan gaan schurken. En dan denk ik in het bijzonder aan de VVD met dat gezeurkous 'doe normaal'; ik zou niet weten wat normaal is. Ik heb een beetje een lijstje gemaakt en ik ben bijvoorbeeld zo abnormaal dat ik feitelijk waarschijnlijk door de VVD zal worden uitgewezen naar het buitenland", aldus de Utrechter.

TURKIJE

Tijdens de live talkshow gepresenteerd door presentatrice Eva Brouwer kwam ook de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland nog aan de orde. Van Rossem volgt de situatie vanwege zijn vakgebied op de voet.
"Ik vond het vrij komisch. Sowieso is Erdogan één van de grootste komieken op dit moment in de politiek natuurlijk. Je hebt altijd net de indruk dat hij uit een krankzinnigeninrichting ontsnapt is, als hij redevoeringen gaat houden. Dat was gister ook weer zo."

Van Rossem vindt de verkiezingen 'lamentabel'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.