"Moordenaar Corrie is nazistische vrouwenhater"

UTRECHT/SOEST - De Pool die twee weken terug op de Croeselaan Corrie van Barneveld-van den Brink doodstak, lijkt er extreme denkbeelden op na te houden. Volgens het AD heeft Lukasz S. een hekel aan vrouwen en dweept hij met de nazi's.
De krant heeft zich verdiept in het online leven van S. Op Facebook zegt hij dat feministen verkracht moeten worden. Uit diverse berichten blijkt volgens het AD dat hij bewondering heeft voor de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.
S. uit zich als aanhanger van Pruisen en vermeldt regelmatig de 'Illuminati', waarmee hij waarschijnlijk verwijst naar een Beiers genootschap. Verder krijgt hij volgens het AD visioenen van Jezus en is hij lid van een orthodoxe stroming binnen het protestantisme. Op zijn Facebook-pagina uploadde hij ook een foto van Geert Wilders, schrijft de krant.

TOEVAL

De 31-jarige man wordt ervan verdacht dat hij de 41-jarige Corrie van Barneveld uit Soest dood heeft gestoken toen zij bij het stoplicht op de Utrechtse Croeselaan stond te wachten. Ze werkte daar bij het Rabobank-kantoor.
Volgens omstanders liep de Pool bij toeval tegen haar op en begon hij haar toen te steken. Het AD betwijfelt of Corrie wel een willekeurig slachtoffer was.

VADER

Journalisten van het AD spraken ook met de vader van S. Die woont in Duitsland en zegt dat zijn zoon regelmatig reist in Nederland, Duitsland, Scandinavië en Polen. Volgens S. zijn de inwoners van deze landen in zijn ogen superieur en hebben ze het beste dna, aldus de krant.
In de weken voor het drama op de Croeselaan was S. volgens het AD veel in de bible belt te vinden. Zo zou hij onder meer een kerkdienst in Elspeet hebben bijgewoond.

TERUGHOUDEND

Politie en justitie zijn erg terughoudend met informatie over het lopende onderzoek naar de fatale steekpartij. S. zit "in beperking". Hij heeft in zijn cel geen contact met de buitenwereld en mag alleen rechercheurs en zijn advocaat spreken.
S. zit in voorarrest op verdenking van moord, danwel doodslag. Het rechercheonderzoek richt zich met name op de toedracht van de steekpartij en op de achtergrond van de verdachte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.