Geen snoep maar augurken en wortels bij avondvierdaagse in Houten

HOUTEN - Het moet afgelopen zijn met de grote ladingen snoep die kinderen krijgen bij de avondvierdaagse. In Houten krijgen (groot)ouders het advies voortaan rauwkost te geven aan de jonge wandelaars te geven.
"Komkommer, snoeptomaatjes, augurken, worteltjes", somt Karelle Villerius van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) op. "Belonen is hartstikke prima, maar dat kan ook met alternatieven."
Vooral op de slotdag van de vierdaagse worden kinderen helemaal volgepropt met ongezond snoep. Reden voor JOGG om voor het tweede jaar op rij campagne te voeren voor gezondere beloningen.

DEFILE

Villerius snapt dat ouders hun kinderen willen verwennen, zeker op de slotdag. "Op het defilé kan je denken aan opgerold tijdschriftje, een stuiterbal, een frisbee, stickers, noem het maar op. Dat vinden kinderen ook heel leuk om te krijgen."
"We willen snoep niet verbieden", zegt Villerius tegen RTV Utrecht. "Maar laten we stilstaan bij wat we ze allemaal meegeven."

INFOAVOND

Maandagavond is in kindercentrum Partou een bijeenkomst voor organisatoren van de avondvierdaagse in Houten. Onderwerp van gesprek is het overmatig snoepgebruik. Ook ouders en andere belangstellingen zijn welkom.

"De avondvierdaagse lopen kan ook op rauwkost."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.