"NS grijpt maximale ruimte om tarieven te verhogen"

UTRECHT - De prijs van een treinkaartje is sinds de invoering van de ov-chipkaart in 2008 bijna twee keer zo hard gestegen als de inflatie. Treinkaartjes werden tot wel 35 procent duurder.
Dat blijkt uit een analyse van het Algemeen Dagblad en de website Treinreiziger.nl. "NS grijpt steeds de maximale ruimte die er is om de tarieven te verhogen", zegt Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl in de krant.
De prijsstijgingen zijn veel forser dan de inflatie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek werd het leven sinds 2008 15,1 procent duurder.
De NS stelt dat de gemiddelde treinreiziger 25,6 procent duurder uit is dan in 2008 en zegt zich volledig aan de regels te houden. Volgens de NS is de stijging te verklaren uit de inflatie plus een hogere vergoeding aan ProRail voor het gebruik van het spoor.
Het AD krijgt in een reactie een ludieke veeg uit de pan van de NS. "De zaterdagkrant kostte in 2008 twee euro. Als u hem deze week koopt, betaalt u 3,10, 55% duurder dan tien jaar geleden. Desondanks wordt het AD door heel veel mensen met veel plezier gelezen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.