RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stemmen op station loopt als een trein

1/4
UTRECHT -

Voor het stemmen op stations bestaat veel interesse. "De opkomst is zo goed dat op bepaalde stations een rij kan staan, zei een woordvoerster van NS woensdagochtend. De wachttijd is mede afhankelijk van het aantal stemhokjes in een stembureau."

Stemmen op het station kan sinds de verkiezingen in 2006. Dit jaar zijn er lokalen ingericht op zestig NS-stations. In onze regio kan gestemd worden op de stations in Amersfoort, Baarn en Woerden. In de Amsterdamse Tolhuistuin en in een bloemenkiosk op station Castricum konden mensen vannacht om 00.00 uur al hun stem uitbrengen.

Reizigers kunnen stemmen op het station in de gemeente waar ze wonen, met een geldige stempas en een identiteitsbewijs. Reizigers die op een station in een andere gemeente willen stemmen, konden de stempas om laten zetten in een zogenaamde kiezerspas.

Alle stembureaus zijn geopend om 07.30 uur. De eerste van onze provincie, op station Utrecht Centraal, werd vanmorgen om 06.45 uur geopend door burgemeester Jan van Zanen. Forenzen stonden in de rij om te gaan stemmen. Van Zanen bracht zelf zijn stem nog niet uit, maar deed op RTV Utrecht wel een oproep aan alle kiesgerechtigden om dit vandaag toch echt even te gaan doen. Utrechters mogen bij elk stembureau in de gemeente stemmen. Op ieders persoonlijke stempas staat het adres van het dichtstbijzijnde stembureau, maar het is niet verplicht om daar te stemmen.


STEMBUREAUS

Gemeenten bieden op hun sites een overzicht van stembureaus. Onder meer Utrecht en Amersfoort hebben een kaart gemaakt waarop ze zijn te vinden.


OPKOMST LIVE

De opkomst en de voorlopige uitslagen van de stembureaus in de gemeente Utrecht zijn live te volgen. Overdag ziet u online hoeveel mensen in Utrecht komen stemmen. Na 21.30 uur worden de eerste voorlopige uitslagen van de stembureaus gepubliceerd. Als de resultaten van het laatste stembureau bekend zijn, is de voorlopige uitslag van de gemeente Utrecht te zien.


RTV UTRECHT

Onze verslaggevers waaieren vandaag uit over de provincie Utrecht om (live-)reportages te maken voor radio en tv. Uiteraard vindt u alles terug op onze site en app.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -