RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Partijen azen nog op zwevende kiezers

1/2
AMERSFOORT -

Op de laatste dag voor de verkiezingen zetten politieke partijen alles op alles om de zwevende kiezer nog voor zich te winnen. Op het station in Amersfoort waren dinsdagmorgen alle grote partijen aanwezig om te flyeren. "Veel mensen nemen pas hun beslissing in de laatste drie dagen", zegt kandidaat Zohair el Yassini van de VVD.

Steeds als een lijnbus voor het station stopt, zijn de campagneteams in opperste staat van paraatheid. "Wilt u een flyer?" "Weet u al op wie u gaat stemmen?" Hoewel de meeste reizigers de folder en het goedbedoelde gesprek negeren, stopt een enkeling toch even.

"Ik denk dat het weinig zin meer heeft, misschien voor de zwevende kiezer nog", reageert een reiziger. Ook de politieke partijen weten dat de twijfelaars strategisch belangrijk zijn. "Alle partijen doen daarom nog even alles wat ze in huis hebben", zegt kamerlid Kees Verhoeven (D66).


STEMHOKJE

Terwijl de reizigers zich een weg banen door de flyerende politici wordt voor het station het stemhokje opgebouwd. Woensdag kan er vanaf 7.30 uur in heel Nederland gestemd worden, ook op diverse stations. Stemmers kunnen alleen in hun eigen gemeente terecht, tenzij ze bij hun eigen gemeentehuis hebben aangevraagd of ze ergens anders terecht kunnen.

Er kan woensdag tot 21.00 uur worden gestemd. Direct daarna volgt de eerste exit-poll. De uitslag wordt na middernacht verwacht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -