Houten krijgt oprit naar A12 richting Arnhem

Overeenkomst minister Schultz en gedeputeerde Verbeek.
Overeenkomst minister Schultz en gedeputeerde Verbeek. © Provincie Utrecht
HOUTEN/BUNNIK - Er komt een nieuwe aansluiting tussen Houten en de A12 richting het oosten (Arnhem). De provincie Utrecht, Bunnik en Houten gaan de leefbaarheid en verkeersveiligheid in het buitengebied tussen beide gemeenten verbeteren. Minister Schultz van Haegen en gedeputeerde Verbeek-Nijhof hebben dinsdag een overeenkomst getekend dat zij zich gezamenlijk voor de plannen zullen inspannen.
Een oprit naar de A12 richting het oosten vormt de eerste stap op weg naar een volledige aansluiting met ook een afrit. Ook komt er een fietstunnel onder de snelweg om de veiligheid van fietsers te verbeteren en wordt de bereikbaarheid van Fort bij Vechten aangepakt.

OMLEGGEN N229

Op verzoek van Bunnik is aan de plannen een eventuele omlegging van de provinciale weg N229 toegevoegd, met het oog op de komst van
.
De nieuwe aansluiting van Houten op de A12 moet de verkeersveiligheid en leefbaarheid verbeteren in het buitenbied. Automobilisten worden met de nieuwe aansluiting gestimuleerd om gebruik te maken van de geëigende wegen (N421 en N229) in plaats van landweggetjes tussen Bunnik en Houten.

MINISTER

Over de aansluiting op de A12 is sinds 2003 gepraat. Het project lag lange tijd bestuurlijk en maatschappelijk
. "Een oostelijke ontsluiting van Houten op de A12 is een lang gekoesterde wens van de regio", zegt de minister. "Ik kan de wens goed begrijpen omdat hiermee veel sluipverkeer uit het buitengebied kan worden gehaald. We zetten met de afspraken vandaag een eerste stap. We gaan samen onderzoeken hoe we de nieuwe aansluiting kunnen realiseren."

GEDEPUTEERDE

Gedeputeerde Verbeek-Nijhof: "Ik ben verheugd dat wij deze stap naar een integraal plan voor het buitengebied van Bunnik en Houten hebben gezet. Hierdoor zal de veiligheid en leefbaarheid verbeteren. Dit jaar zullen Provinciale Staten besluiten of er tot uitvoering wordt overgegaan."

Houten krijgt oprit naar A12 richting Arnhem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.