RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koppelsteede stemt op ezels of varkens

1/3
UTRECHT -

Partij pauw, Partij van de Ezels, PartEi, Geen GeLoei. Het zijn vier partijen waar vandaag op de Utrechtse kinderboerderij Koppelsteede ook op gestemd kan worden. Parallel aan de Tweede-Kamerverkiezingen houdt Koppelsteede een verkiezing voor het favoriete boerderijdier.

Dieuwertje Boonstra is bedenker van de dierenverkiezingen. Gedachte erachter is dat zo de allerkleinsten al bij de democratie worden betrokken: "Verkiezingen zijn altijd heel serieus en 18+. We willen ook voor de kleintjes wat leuks hebben."

Het tellen van de uitslagen kost wat tijd, dus de uitslagen zijn pas zondag 19 maart bekend. Peilingen zijn er al wel, vertelt Boonstra. "De Partij voor de Ezels staat bovenaan. Zij kunnen goed luisteren met hun oren. Tweede is Partij Knor. Ze vallen vooral in de smaak bij de allerkleinsten omdat ze voor een middagdutje overdag zijn. Kies Ooi doet het goed bij ouderen. Ze zijn van het wol en vooral de breiende dames zijn daar erg blij mee."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -