Uithoorn voor rechter gesleept om aanpassing brug Amstelhoek

AMSTELHOEK - De gemeente De Ronde Venen sleept Uithoorn voor de rechter vanwege het conflict over de vernieuwing van het dorpscentrum. Inwoners van Amstelhoek kunnen volgens de gemeente nauwelijks meer met de auto het dorp in via de Prinses Irenebrug. Het vracht- en landbouwverkeer moet met de verbouwing van de brug uit het dorp worden geweerd.
Er wordt al jaren over het plan gediscussieerd. Bewoners van Amstelhoek, een dorp dat naast Uithoorn ligt maar onderdeel is van de gemeente De Ronde Venen, zouden in eerdere plannen door een afsluiting kilometers om moeten rijden naar scholen of supermarkten. Uithoorn zegt de plannen nu zodanig aangepast te hebben dat vooral zwaar verkeer uit het dorpscentrum blijft. Toch wil de gemeente De Ronde Venen dat Uithoorn de plannen herziet.

GROTE IMPACT

Uithoorn heeft de bezwaren onlangs ongegrond verklaard en dus stapt De Ronde Venen naar de rechter. "De plannen van Uithoorn voor de inrichting van het dorpscentrum hebben grote impact op De Ronde Venen, haar inwoners en bedrijven", stelt de gemeente in een verklaring.
De Ronde Venen denkt gelijk te krijgen van de rechter, omdat Uithoorn een "zeer gebrekkige onderbouwing" zou hebben gegeven bij het ongegrond verklaren van de bezwaren. Uithoorn wil vlak achter de Prinses Irenebrug een groot winkelcentrum bouwen.

"Amstelhoekers voelen zich niet serieus genomen"
Wethouder Uithoorn: "Weg moet rustiger"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.