Maand cel en werkstraf geëist tegen cocaïnedealer "Smurf"

WOERDEN - De officier van justitie heeft woensdag een maand onvoorwaardelijke celstraf, zeven maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur geëist tegen een man die wordt verdacht van cocaïnehandel in Woerden. Hij werkte onder de naam "Smurf" of "Mario".
De 20-jarige man dealde, samen met een zijn broers, vooral vanuit een huis aan de Derkinderenstraat. "Buurtbewoners waren getuige van verdachte transacties en auto's reden af en aan", aldus het Openbaar Ministerie. Het pand is uiteindelijk door de gemeente een halfjaar lang gesloten.

BROER

Tegen de 25-jarige broer, die een kleiner aandeel in de handel had, eiste de officier van justitie één maand voorwaardelijk en 180 uur werkstraf. De officier van justitie koos voor de voorwaardelijke straffen op advies van de reclassering, maar ook vanwege de jonge leeftijd en het "geringe strafblad" van de twee.
De politie vond tijdens een doorzoeking van de woning in mei 2016 drie lege ponypacks, vijf volle ponypacks in fietstassen, vier telefoons en een la vol simkaarten. Een telefoon, die bij de drugshandel is gebruikt, werd gevonden in de dakgoot.

AFGEPAKT

De winst, die in totaal is berekend op circa 11.500 euro, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt worden afgepakt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.