RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse kan door fout bij post niet stemmen

UTRECHT/AMERSFOORT -

"Slecht van geslapen: kiezerspas nooit bezorgd, stempas nu ongeldig. Kan dus niet stemmen vandaag..." Anna Verhulst uit Utrecht laat op Twitter weten dat ze behoorlijk baalt: door een fout bij de post mag ze vandaag niet naar de stembus.

"Ik had een verkiezingspas aangevraagd via de gemeente Utrecht omdat ik graag op mijn werk in Amersfoort wilde stemmen", vertelt Anna. "Ik had ook een mailtje ontvangen dat de kiezerspas was toegekend en verstuurd, maar die heb ik nooit ontvangen."

Haar oorspronkelijke stempas is ook niet meer bruikbaar, want die wordt ongeldig verklaard als iemand een kiezerspas voor een andere gemeente aanvraagt. "De vraag is dus of ik mag stemmen."


FOUT

Volgens Anna is het misgegaan bij de post. "De gemeente zegt dat er iets mis is gegaan bij de post, daar kunnen wij ook niks aan doen. Dat vind ik eigenlijk wel zorgelijk, vooral omdat ik niet de enige ben."

Volgens haar zouden enkele tientallen stemmers gedupeerd zijn door de fout. "Het is toch weer een stem minder op de partij waarop ik wilde stemmen, D66. Ik denk ook dat het niet netjes is van de gemeente dat ze er niet voor zorgen dat iedereen zijn stem kan uitbrengen."

Woensdagavond probeerde Anna toch nog haar stem uit te brengen in Utrecht, maar de moeite bleek tevergeefs. "Ik ben nog wel netjes door de voorzitter van het stembureau te woord gestaan en hij maakt een proces-verbaal op van het incident", aldus de Utrechtse. Dit betekent dat er melding van gemaakt wordt bij de kiesraad.


KLACHTEN

De gemeente laat weten dat er meerdere klachten zijn binnengekomen over vervangende stempassen die niet zijn binnengekomen. Volgens een woordvoerster zijn de vervangende stempassen maandagmiddag voor 15.00 uur op de post gegaan en kunnen die vandaag alsnog bij de post zitten.

De gemeente gaat onderzoeken wat er precies is misgegaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -