RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Naafs buit social media uit voor verkiezingen

1/2
UTRECHTSE HEUVELRUG -

Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug doet er vandaag alles aan om zo veel mogelijk inwoners van zijn gemeente naar de stembus te trekken. Zo roept hij hen op een 'stelfie' te maken bij het stembureau. Daarnaast doet hij op social media de hele dag al live-verslag van de Tweede Kamerverkiezingen in zijn gemeente.

Een stelfie is een door Utrechtse Heuvelrug bedachte variant van de stemfie. Op alle zesentwintig stembureaus in de gemeente hangt een grote poster. Kiezers kunnen ervoor gaan staan en vervolgens een foto van zichzelf maken.


DEMOCRATIE

Naafs hoopt dat mensen hierdoor geprikkeld worden om te komen stemmen. "Op een paar uur vliegen van ons vandaan hebben de mensen geen democratie. Wij hebben dat al honderd jaar, dus ik vind ook dat we daar iedere keer aandacht voor moeten vragen. We moeten er ook zuinig op zijn."

Als inwoners van Utrechtse Heuvelrug gestemd hebben, kunnen ze burgemeester Naafs tegen het lijf lopen. Via de online videostream Persiscope interviewt hij mensen die uit het stembureau komen. Dit is live op internet te zien.

Naafs vraagt zijn inwoners waarom ze gestemd hebben en waarom ze dat belangrijk vinden. Ook hiermee hoopt hij kiesgerechtigden te enthousiastmeren om te gaan stemmen.


JONGEREN

"We hebben dit jaar zeshonderd jongeren die voor het eerst mogen stemmen. Die hebben een brief van mij gehad. Ik heb ze aangespoord om te gaan stemmen, met daarbij een verwijzing naar allerlei sites waar ze informatie konden vinden over de standpunten van de politieke partijen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat is zeker bij het stemmen zo."

Tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen hoefde Utrechtse Heuvelrug overigens niet te klagen over de opkomst, die lag toen op 82,2 procent. Landelijk lag dit percentage op 78,2 procent.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -