Chaos op sommige stembureaus vanwege tekort aan biljetten

UTRECHT/DE MEERN - Op sommige stembureaus in de stad Utrecht zijn de stembiljetten op. De lokale PvdA en GroenLinks zijn niet blij met de gang van zaken.
Volgens de gemeente hebben twee stembureaus op de Keerderberg en de Ten Veldestraat in De Meern de deuren moeten sluiten. Mensen die voor 21.00 uur aansluiten in de rij mogen nog stemmen. In de praktijk blijven stembureaus dus mogelijk tot iets later dan 21.00 uur open.

KRITIEK

"Ik ben heel blij met de hoge opkomst", zegt Haage tegen RTV Utrecht. "Maar blijkbaar is het toch niet goed geregeld. De overgebleven stembiljetten van stembureaus met een lagere opkomst hadden vervoerd kunnen worden naar bureaus waar de biljetten op waren. Dat is niet geregeld vanavond."
GroenLinks-raadslid Steven de Vries valt haar bij op Twitter: "Zojuist BM Van Zanen gevraagd om stembureau's Utrecht langer open te houden om, ondanks ontbrekende stembiljetten, iedereen te laten stemmen."

OPKOMST

Mogelijk komt het tekort aan stembiljetten door het hoge opkomstpercentage. In de stad Utrecht heeft 83,8 procent een stem uitgebracht.
Utrecht loopt daarmee voor op andere grote steden. Den Haag heeft al aangekondigd dat de stembureaus langer open blijven. In Nijmegen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.