Advocaat: link tussen vermoorde Aziz Anzi en Wout Sabee

DE MEERN - Aziz Anzi, die in 2015 werd doodgeschoten in De Meern, was verwikkeld in meerdere conflicten in het criminele milieu en had grote schulden. Hij onderhield onder meer banden met de eveneens vermoorde Wout Sabee, die ook in de drugshandel zat. Dat bleek donderdag tijdens een pro-formazitting.
De 37-jarige Anzi werd september 2015 geliquideerd op een parkeerplaats bij een wegrestaurant langs de A12. De verdachten, Julian S. (26 jaar) en Roger A. (30 jaar), werden vorig jaar oktober aangehouden. Ze zouden een apparaatje onder de auto van Anzi hebben geplaatst waarmee hij gevolgd kon worden.

AANKLACHT

Volgens Max den Blanken, de advocaat van S., heeft zijn cliënt niks met de liquidatie te maken. Nietteman heeft de officier van justitie de aanklacht verzwaard: van medeplichtig aan moord naar medeplegen van moord, wat wil zeggen dat er sprake is van actieve rol.

WOUT SABEE

De advocaat bleef tijdens de zitting benadrukken dat Anzi tal van conflicten had over geld, onder meer met Albanezen en Turken. Hij zou drugs hebben achtergehouden om er zelf rijker van te worden. Ook is er volgens de raadsman een mogelijke link met Wout Sabee, die vorig juni werd
, nadat een eerdere liquidatiepoging was
. Sabee zou ook zijn gehoord in de zaak van Anzi.

THEO HIDDEMA

De advocaat van Roger A. is de bekende strafpleiter Theo Hiddema, die voor Forum voor Democratie de Tweede Kamer in gaat. De voorzitter van de rechtbank feliciteerde hem donderdagmorgen met de verkiezingsuitslag.

OPHEFFEN

De raadsmannen van de verdachten pleitten beiden voor opheffing van de voorlopige hechtenis. De rechtank ging daar niet in mee. "Ik zit al 5,5 maand onschuldig vast en dat vind ik heel kwalijk", sprak verdachte A. Verdachte S. besloot niks te zeggen.
Verslaggever Iris Tasseron volgde de pro-formazitting donderdag op Twitter. Op 24 mei is de inhoudelijk behandeling.

Rechter feliciteert Theo Hiddema met zetel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.