Utrechtse VVD'er verruilt Staten voor Kamer

PROVINCIE UTRECHT - Zohair el Yassini (VVD) dient zijn ontslag als Utrechts Statenlid in nu hij gekozen is als lid van de Tweede Kamer. El Yassini is een van de zestien politici uit de provincie die een zetel hebben veroverd.
"Ik vind dat het lidmaatschap van de Provinciale Staten verdient dat iemand zich daar volledig op focust. Dus ik geef mijn plekje aan iemand anders", zegt El Yassini. "Wat ik meeneem naar de Kamer: In de politiek denk je in oplossingen, maar je moet ook samenwerken en soms over je schaduw heen kunnen stappen. Die mooie les heb ik in de provincie geleerd."

STABIEL EN STEVIG

Veenendaler Roelof Bisschop van de SGP was al Kamerlid en blijft zitten in Den Haag: "We hebben een beetje uitgeslapen, gisteravond is het heel laat geworden. Het eerste wat je daarna doet is kijken hoe ver ze nu zijn en hoe het er uit ziet. Dat was een bevestiging van gisteravond: de SGP op drie zetels, stabiel en stevig."
"Doordat je in die omgeving woont, ken je de problemen en soms ondervind je ze zelfs aan den lijve", zegt Bisschop. "De Randstad is natuurlijk een belangrijk economisch bolwerk maar vergeet niet dat het geld ook in de regio wordt verdiend en stimuleer dat. Daar kan de rijksoverheid best een rol in spelen."

UIT ZIJN VOEGEN

Dennis Wiersma gaat namens de VVD de Kamer in. Hij gaat zich ook in Den Haag inzetten voor Utrecht: "Het is mooi natuurlijk dat van heinde en verre mensen uit Nederland naar Utrecht komen om te studeren, te werken en te wonen. Utrecht barst uit zijn voegen, dus bereikbaarheid, toegankelijkheid van de stad met ov, fiets of auto is belangrijk. Ik hoop dat we daar vanuit Den Haag goede regels voor kunnen bedenken."

Reactie Bisschop (SGP), El Yassini (VVD) en Wiersma (VVD) op de voorlopige uitslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.