Weggeefwinkel betreurt anti-PVV-briefje: "Oeps, dit liep een beetje uit de hand"

UTRECHT - "PVV-stemmers kunnen zich beter thuis gaan schamen", was woensdag te lezen op een briefje aan de deur van de Weggeefwinkel in Utrecht. Een foto van het bericht op Facebook zorgde voor honderden reacties.
Inmiddels heeft de Weggeefwinkel excuses aangeboden aan mensen die verdrietig of boos zijn. "Oeps! We hingen spontaan een briefje op de deur en maakten toen ook een fotootje voor Facebook. Dat liep een beetje uit de hand...", staat op de Facebookpagina van de Weggeefwinkel.
"Voor Weggeefwinkel Utrecht is iedereen gelijkwaardig, met dit briefje wilden we onze mening geven over een partij die zich juist profileert tégen deze gelijkwaardigheid. We betreuren het zeer dat er mensen zijn die zich door zo'n papiertje op de deur van ons winkeltje gekrenkt voelen."
De Weggeefwinkel vervolgt: "Mensen verdrietig of boos maken is niet ons doel. Toch zijn we van mening dat structureel buitengesloten worden op grond van je afkomst of religie ernstiger en ongewenster is. Mensen die hiermee te maken krijgen steken we graag een hart onder de riem. Voor de zorgvuldigheid: iedereen is en blijft bij ons welkom, ongeacht je politieke overtuiging. We vonden het vandaag alleen beter als sommige mensen iets anders zouden gaan doen."
De Weggeefwinkel is naar eigen zeggen voor een samenleving waar het niet gaat om steeds meer spullen, geld of concurrentie, maar om doorgeven en delen voor iedereen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.