"Scheidingshuis in Amerfoort moet rust en ruimte geven"

AMERSFOORT - Amersfoort opent dit weekend twee huizen met tijdelijke woonruimte voor ouders die in scheiding liggen. Stichting Parentshouses Amersfoort wil daarmee rust creëren voor de kinderen in een gezin dat uit elkaar valt.
"Iemand trekt in zo'n huis op het moment dat ouders besluiten uit elkaar te gaan", legt Rolinda Klein Kranenburg uit. "Je ziet vaak dat er een hoop op je afkomt als je in scheiding ligt, maar samen onder een dak wonen is dan geen optie meer."

CONTACT

De woonruimte maakt het voor gescheiden ouders mogelijk om in de buurt van de kinderen te blijven en contact te blijven houden. "De kinderen kunnen hen dan op eigen gelegenheid opzoeken. Zo is er rust, ruimte en afstand zodat alles geregeld kan worden."
Gebruikers betalen huur als zij in de tijdelijke woonruimte willen. "Die huur is zo laag, dat het voor een grote groep mensen toegankelijk is. In de particuliere sector moet je vaak drie maanden huur kunnen overleggen, maar bij ons zijn de toetredingseisen iets eenvoudiger."
Dat er vraag naar tijdelijke woonruimte is, blijkt uit het feit dat de huizen al bijna vol zitten. "Er is nog een kamer vrij, dat is een teken dat er hoge nood was."

Rolinda Klein Kranenburg over de scheidingshuizen
Scheidingshuis voor scheidende ouder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.