RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PvdA-ministers willen liever geen bijltjesdag in Utrecht

UTRECHT -

Volgens PvdA-ministers lost een bijltjesdag bij hun partij niets op na de verpletterende verkiezingsnederlaag. Meerdere sociaaldemocratische bewindslieden benadrukten vrijdag dat het belangrijk is de eenheid te bewaren.

Zij reageerden op kritiek van PvdA-Kamerleden, zoals vertrekkend parlementariër Jan Vos die hard uithaalt naar de top van zijn partij. Vooral PvdA-voorzitter Hans Spekman moet het ontgelden. De roep om zijn vertrek wordt ook elders in de partij steeds luider.


BIJLTJESDAGEN

"We moeten niet direct allemaal bijltjesdagen organiseren", aldus minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. "We moeten goed bij elkaar blijven en kijken hoe je hier uitkomt. Het is vervolgens aan de leden en de aan voorzitter wat ze daarmee willen doen."

De verslagen lijsttrekker Lodewijk Asscher zei achter de omstreden voorzitter Hans Spekman te staan. De "shit-uitslag" moet niet worden afgereageerd op personen, aldus Asscher. Hij zei de kritiek op Spekman en hemzelf te snappen, maar "het is te kort door te bocht te doen alsof het aan één persoon ligt."


MOTIE

De PvdA-leden buigen zich zaterdag in Utrecht over de toestand van de partij na het megaverlies woensdag. De afdeling Enschede heeft aangekondigd met een motie te komen, die Spekman oproept om op te stappen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -