RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Te weinig geld voor onderhoud MH17-herdenkingsbos"

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Er is te weinig geld voor het onderhoud van het MH17-herdenkingsbos in Vijfhuizen bij Schiphol. Dat zegt een van de initiatiefnemers van het bos.

"Dat betekent dat je vanaf 2018 het gras niet meer kunt maaien, je kan de bomen niet meer snoeien, als er een verzakking plaatsvindt of er wordt bijvoorbeeld graffti gespoten, dan kun je dat er niet meer van afhalen", zegt Sjaak de Ligt van Stichting Nationaal Monument MH17.

Volgens De Ligt is er twee ton nodig. "Het doet ons veel pijn. Het wordt een prachtige plek voor iedereen, maar het moet ook een prachtige plek blijven. Als we dat geld niet bij elkaar krijgen, zal het verslonzen", aldus De Ligt bij RTV NH.

Zaterdag planten de nabestaanden van de ramp met de MH17 de eerste bomen voor een herdenkingsbos. Het bos krijgt de vorm van een lint. In het midden komt een grote stalen wand met daarin de namen van de 298 slachtoffers van de vliegtuigramp.

Het monument wordt op 17 juli onthuld. Het is dan precies drie jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines boven Oost-OekraÔne door een Buk-raket werd neergeschoten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -