Toch nog WOZ-problemen in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Enkele duizenden inwoners van de gemeente Stichtse Vecht krijgen deze maand toch geen aanslag voor de Onroerend Zaak Belasting. De waarderingskamer, die toezicht houdt op de WOZ-waardering laat weten dat er in Stichtse Vecht eerst nog extra controles moeten worden uitgevoerd.
De aanslagen voor de WOZ in Stichtse Vecht zijn al later dan normaal. De gemeente is in de problemen geraakt door de gemeentelijke herindeling in 2011, sindsdien zijn de databestanden niet correct. De gemeente wilde gedurende een aantal jaren geen geld en tijd besteden om die problemen op te lossen. Dit jaar kreeg Stichtse Vecht in eerste instantie geen toestemming van de waarderingskamer om hun aangiftes te versturen.
Eerder deze week liet de gemeente weten dat ze die toestemming inmiddels hebben gekregen en dat ze hun WOZ-beschikkingen en de daarbij horende OZB-aanslag gaan versturen. In hun persbericht melden ze dat er nog enkele controles moeten worden uitgevoerd, bij huizen met een grote stijging of daling van de WOZ-waarde. Stichste Vecht zegt er niet bij dat het om enkele duizenden woningen gaat.
Stichtse Vecht voert haar belastingtaken uit in samenwerking met Weesp en Wijdemeren. De Waarderingskamer meldt dat de extra controles vooral bij Stichtse Vecht moeten worden uitgevoerd, en niet bij de andere twee gemeenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.