Vier arrestaties na woningoverval Hoogland

HOOGLAND - In een woning aan de Pastorielaan in Hoogland is vrijdagmiddag een overval gepleegd. De bewoner werd met geweld beroofd in zijn woning, meldt een woordvoerster van de politie.
De politie kreeg rond 14.00 uur een melding dat er een auto met hoge snelheid over de Rondweg Noord reed. Gealarmeerde agenten zetten de achtervolging in en wisten de auto op de Hogeweg in Amersfoort tegen te houden.
De vier mannen in de auto gingen er daarna te voet vandoor, drie van hen werden in de kraag gegrepen. Een vierde man werd later opgepakt. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. De politie is bij de woning en doet onderzoek naar het incident. De bewoner van het huis is nagekeken door ambulancepersoneel.

DUISTERE ZAKEN

Meerdere buurtbewoners zeggen niet verbaasd te zijn dat de woning is overvallen. Zo werd er volgens hen al eens een hennepkwekerij aangetroffen in het huis. Ook vertellen buurtbewoners dat het huis wordt bewoond door Chinezen die zich bezighielden met melkpoeder en "duistere zaken". Daarom was het volgens de buurt een kwestie van tijd totdat er iets zou gebeuren.
De woning werd verder al een tijd niet bewoond door de eigenaar, die verhuurde het aan anderen omdat hij het maar niet verkocht kreeg.

De woning waar de overval is gepleegd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.