Restzetel toch naar Femke Merel Arissen van PvdD

DEN HAAG/HUIS TER HEIDE - De laatste restzetel in de Tweede Kamer blijft in handen van de Partij voor de Dieren, die daarmee een fractie van vijf Kamerleden mag vormen. Femke Merel Arissen uit Huis ter Heide is de nummer vijf op de lijst van de PvdD.
Arissen zegt in een reactie tegen RTV Utrecht dat ze door het dolle heen is. Haar partij claimde de zetel vrijdagmorgen al, maar zelf durfde ze het 's middags pas te geloven toen de berichten in het nieuws verschenen. Arissen is voorlopig van plan het werk in Den Haag te combineren met haar lidmaatschap van de provinciale staten in Utrecht.

50PLUS

50PLUS hoopte na de eerste uitslagen nog kans te maken op de extra zetel, maar het ANP meldt op basis van de voorlopige uitslag dat die partij daarvoor 7462 stemmen tekort komt. De fractie van Henk Krol blijft daardoor steken op vier zetels.
Met 99,9 procent van de stemmen geteld komt de opkomst bij de verkiezingen uit op 81,4 procent. Alleen Bonaire, Saba en Sint Eustatius moeten hun uitslag nog geven. Het gaat om voorlopige uitkomsten. De Kiesraad stelt de officiële uitslag dinsdag vast.

REGIOGENOTEN

In fractie van de Partij van de Dieren zitten twee regiogenoten: lijsttrekker Marianne Thieme uit Maarssen en Femke Merel Arissen uit Huis ter Heide. Eva van Esch uit Utrecht, de nummer zes op de lijst, valt net buiten de boot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.