RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spekman: voor vertrek eensgezind bouwen aan toekomst

UTRECHT -

PvdA-voorzitter Spekman wil voor zijn vertrek in oktober eerst 'met elkaar de klap verwerken en eensgezind bouwen aan de toekomst'. Dat schrijft de Utrechter in een brief aan PvdA-leden.

Aanleiding voor het vertrek van Spekman is de historische nederlaag bij deTweede Kamerverkiezingen van woensdag. "De uitslag is pijnlijk, de klap komt bij ons allen hard aan", aldus Spekman.


NOODZAKELIJKE VERNIEUWING

Als lid van het partijbestuur wil de oud-wethouder van Utrecht de komende maanden leiding geven aan een dialoog met leden en kiezers over de toekomst. "Met ruimte voor de noodzakelijke vernieuwing en verandering. Maar ook door juist nu op een verantwoordelijke wijze te doen wat nodig is."

De vertrekkend partijvoorzitter wil in de resterende blessuretijd experts vragen de PvdA een spiegel voor te houden over de maatschappelijke en politieke positie. Hij benadrukt in zijn brief aan de achterban de gevolgen van de verkiezingsnederlaag voor PvdA-medewerkers en organisatie.


VERKIEZING

"De kandidaatstelling voor het partijvoorzitterschap opent voor de zomer, we organiseren een verkiezing in september om een nieuwe voorzitter te bekrachtigen op het congres begin oktober", zei Spekman.

Zaterdag bespreekt de achterban de ontstane situatie op een PvdA-partijbijeenkomst in het Beatrixgebouw in Utrecht.


EENHEID

PvdA-ministers lieten vrijdag weten dat een bijltjesdag na de verpletterende verkiezingsnederlaag volgens hen niets oplost, maar dat het belangrijk is om eenheid te bewaren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -