Aannemers moeten haast maken met bagger in Baarn

BAARN - De aannemers die de bagger in de Eempolder bij Baarn zouden opruimen, overtreden mogelijk de Wet natuurbescherming. Afgelopen week begon het broedseizoen van vogels en de vrachtwagens rijden nog af en aan.
De gemeente, die de deadline al diverse keren heeft verlegd, heeft een melding bij de provincie Utrecht gedaan. De aannemers hangt een forse dwangsom boven het hoofd; als de laatste 10 procent van de bagger woensdag niet weg is, eist Baarn 225.000 euro per extra week.
Het vervuilde slib komt uit de rivier de Eem en heeft lang in de polder gelegen. De bedrijven die het zouden afvoeren hadden grote moeite een bestemming te vinden voor de schadelijke bagger. Verschillende gemeenten en waterschappen hebben de vrachten geweigerd, onder meer na protest van politici en inwoners.
Geologistiek en Schilder hebben volgens de milieudienst van Baarn ook de deadline van 15 maart, de start van het broedseizoen, niet gehaald. Als blijkt dat de vrachtwagens vogels verstoren, zijn de bedrijven in overtreding. Volgens de gemeente zijn er nog geen broedende vogels in de omgeving gesignaleerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.