Yvon Jaspers kust Jan van Zanen voor het goede doel

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen heeft zaterdag een kus gekocht van tv-presentator Yvon Jaspers. Voor een euro kreeg hij een dikke pakkerd op het Radboudplein in Hoog Catharijne.
Het was de eerste symbolische nachtzoen die in Utrecht werd verkocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Jaspers is ambassadrice van de stichting die ouders onderdak biedt in speciale huizen, vlakbij hun zieke kind in het ziekenhuis.
Samen met vrijwilligers verkocht de Boer zoekt vrouw-presentator zoenen en knuffels op Hoog Catharijne. In totaal werden 1.828 zoenen uitgedeeld.

PERSOONLIJK

Anderhalf jaar geleden kwam Jaspers zelf in zo'n huis terecht, toen haar dochter een ongeluk kreeg bij paardrijden. "En ineens zat ik als ouder 's nachts in een huiskamer van het Kinderfonds. Dan ben je al elf jaar bezig om mensen uit te leggen waarom dit zo belangrijk is en toch realiseer je dan pas goed hoe belangrijk die plek is. Het enige dat je op dat moment wilt, is bij je kind zijn."
Burgemeester Van Zanen heeft ook ervaring met het Kinderfonds. Toen zijn zoon werd geboren, moest de baby twee dagen in het WKZ in Utrecht blijven. "Ik kon op de fiets zo naar het ziekenhuis, maar andere ouders kwamen uit Friesland of Groningen. Toen heb ik ontdekt hoe belangrijk het is dat je daar in de buurt kunt blijven slapen."
In 1985 werd het eerste Hollandse Ronald McDonaldhuis geopend bij het AMC in Amsterdam. Intussen zijn er dertien huizen in heel Nederland, onder andere bij het WKZ in Utrecht.

Vrijwilligers van het Ronald McDonald Kinderfonds verkopen zoenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.