RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

6000 hardlopers bij Utrecht Marathon

1/6
UTRECHT - Zesduizend atleten gingen zondag van start in de 36e editie van de Utrecht Science Park Marathon. De wedstrijd werd gewonnen door Paul Zwama.

De 29-jarige Utrechter deed over de 42,195 kilometer 2 uur 34 minuten en 4 seconden. Zwama vertrok in Bunnik bij zijn concurrenten en soleerde naar de finish. Hij had ruim twee minuten voorsprong op de nummer twee. Zwama was ook sneller dan de winnaar van vorig jaar. Toen won Anton Costeris in een tijd van 2:41,24.

De eerste gefinishte vrouw van de Utrecht Science Park Marathon was Maria Magdalena Veliscu, in 02:59.02.

Vanaf de Uithof renden de lopers naar het Wilhelminapark en de Maliebaan. Via onder meer de Dom en Catharijnesingel eindigden ze weer op de Uithof. De route was dit jaar iets anders dan bij vorige edities. Zo liepen de renners verder Bunnik in en was in Amelisweerd het onverharde stuk verdwenen.


HALVE MARATHON

Atleet Koen Raymaekers heeft de halve marathon van de Utrecht Science Park Marathon op zijn naam geschreven. De Cothenaar soleerde naar de finish op de Utrechtse Uithof. Raymaekers, die in Kenia woont, liep de 21,1 kilometer in een tijd van: 1:07:32 uur.

Bij de vrouwen was Mireille Baart de snelste. Zij liep de halve marathon in 01:20:10.


RTV UTRECHT 10 KM

Zondagochtend werd er ook al gelopen op de vijf en de tien kilometer. De ROC Midden Nederland 5 km startte om 9.45 uur, de RTV Utrecht 10 km begon om 10.45 uur. Winnaar van de 10 km werd Tim Bolink. Hij liep de afstand in 00:31:22. Beste vrouw was Jeanine van de Klashorst, zij liep een tijd van 00:39:08.

Bekijk de foto's in ons fotoalbum.

Lees ook: Utrecht Marathon: organisatie en deelnemers zijn er klaar voor

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht