Das in Amelisweerd kan gevolgen hebben voor uitbreiding A27

UTRECHT - In Amelisweerd is een dassenburcht aangetroffen, vlak naast de snelweg A27. De aanwezigheid van het beschermde dier kan gevolgen hebben voor de uitbreiding van de snelweg.
De beheerder van het gebied trof de burcht aan in het stuk bos vlak bij de snelweg. De locatie is niet toegankelijk, maar wel bekend bij gemeente en Rijkswaterstaat. Op camerabeelden is in ieder geval één das te zien. De beheerder van Amelisweerd is erg enthousiast over de vondst maar mag van de gemeente Utrecht er verder niets meer over zeggen.
De vondst van de dassenburcht kan namelijk gevolgen hebben voor de verbreding van de A27. Daarvoor zou immers het bos rond de burcht gekapt moeten worden. Volgens secretaris Jos Kloppenborg van actiegroep Vrienden van Amelisweerd moet Rijkswaterstaat nu in ieder geval de noodzaak van de bomenkap aantonen. Als de provincie daarmee instemt moet er vervolgens een plan komen over wat er met de dassen moet gebeuren.
Over de verbreding van de snelweg bij Amelisweerd wordt al heel lang gediscussieerd. Volgens critici zorgt meer asfalt voor extra luchtvervuiling en geluidsoverlast. Ook zijn ze tegen het kappen van een stuk bos.

Beelden van das in Amelisweerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.