Wegpiraat Utrecht: Ja, ik rij als een idioot

UTRECHT - Een notoire wegpiraat raakt waarschijnlijk zijn rijbewijs kwijt, nadat de politie in Utrecht hem een tijdje had gevolgd. De man maakte meerdere overtredingen en gaf zelf ook aan de agenten toe dat hij niet volgens de regels kan rijden.
Een onopvallende politieauto reed achter de brokkenpiloot aan toen hij met piepende banden de hoek om kwam en slingerend gas gaf, schrijft de politie Utrecht op Facebook. Terwijl de ene agent in de politieauto vaststelde dat de man binnen de bebouwde kom tot 36 kilometer per uur te hard reed, ontdekte de ander dat er vaker meldingen van asociaal rijgedrag over de automobilist waren gedaan. Een maand geleden had hij zijn auto nog in de kreukels gereden.

"ALS EEN IDIOOT"

Nadat de man een aantal keer rechts had ingehaald en steeds te dicht op zijn voorgangers had gereden besloot de politie hem van de weg te halen. De bestuurder begreep onmiddellijk waarvoor hij moest stoppen en zei volgens de agenten: "U heeft helemaal gelijk, ik rij als een idioot!" Ook vertelde hij dat een verplichte verkeerscursus die hem al twee keer eerder was opgelegd weinig resultaat had gehad.
Volgens de politie is de kans groot dat het CBR de rijvaardigheid van de man onderzoekt en dat zijn rijbewijs ongeldig wordt verklaard. De fouten die hij voor de ogen van de agenten maakte zijn hoe dan ook genoeg aanleiding voor een forse bekeuring en mogelijk een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.