RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Expert Rijkswaterstaat moet dassen Amelisweerd zoeken

UTRECHT -

Een dassenexpert moet voor Rijkswaterstaat uitzoeken of en waar er dassen zitten in Amelisweerd bij Utrecht. De uitkomst kan grote gevolgen hebben voor de plannen om daar bomen te kappen voor een bredere A27.

De beheerder van het terrein heeft een dassenburcht in het gebied gevonden en op camerabeelden is zeker één das gezien. De das is een beschermde diersoort. De aanwezigheid van het dier betekent mogelijk dat het bos rond de burcht niet mag verdwijnen.


VERPLAATST

Woordvoerder Theo de Lange van Rijkswaterstaat zegt dat het algemeen bekend is dat er dassen in het bos zitten, maar waar precies is niet duidelijk. De dienst zoekt een dassenexpert die de situatie kan inschatten en wil bekijken of de burcht eventueel verplaatst kan worden.

Over de verbreding van de snelweg bij Amelisweerd en de mogelijke overlast van meer auto's wordt al lang gediscussieerd. Een actiegroep tegen het kappen van het stuk bos haalde negenduizend handtekeningen en zo'n 40.000 euro voor onderzoek op.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -