RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Edith Schippers geen minister in nieuw kabinet VVD

BAARN -

Edith Schippers uit Baarn keert niet terug in een nieuw kabinet. Dat heeft de demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maandagmorgen gezegd, voor ze in Den Haag als verkenner aan de slag ging.

Schippers, die ruim vier jaar geleden nog de nummer twee van de VVD was, was vorige week ook niet verkiesbaar als Tweede Kamerlid. De mogelijkheid om in een nieuwe regering terug te keren had ze tot nu toe nog opengelaten.


BIJZONDERE DAG

Maandagmorgen maakte ze een eind aan de optie om opnieuw minister te worden. "Ik vind het zelf ook bijzondere dag want ik zal zelf geen deel uitmaken van het volgende kabinet", zei ze voor ze een serie gesprekken met de nieuwe fractievoorzitters begon over het vormen van een nieuwe coalitie.

De VVD is als grootste partij opnieuw aan zet in de formatie. Omdat ze zelf geen ministerspost ambieert, zit ze naar eigen zeggen in een mooie positie om onderzoek te doen naar de nieuw te vormen regering.


POPULAIR

De bij de liberalen bijzonder populaire Edith Schippers was van 2003 tot 2010 lid van de Tweede Kamer, sinds 2006 als vice-fractievoorzitter naast Mark Rutte. In 2012 kreeg ze ruim 123.000 voorkeurstemmen. In beide kabinetten waar de VVD het voortouw nam was ze minister van VWS. Donderdag droeg Rutte haar voor als verkenner.

Als minister van Volksgezondheid wist ze de stijging van de zorgkosten onder controle te krijgen. Ze maakte daarover in 2014 afspraken met de gezondheidssector. Schippers liet in de campagne merken fel tegenstander te zijn van het afschaffen van het eigen risico in de zorg.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -