RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Scholieren uit hun dak voor FC Utrecht-spelers

1/3
PROVINCIE UTRECHT - FC Utrecht-spelers hebben maandag op 17 basisscholen in de provincie gastlessen gegeven over gezonde leefstijl en omgaan met geld.

Leerlingen ontvingen de voetballers met groot enthousiasme, zo is te zien op Twittervideo's van de club. Yassine Ayoub werd bij binnenkomst luidkeels toegezongen door kinderen van de Johannesschool in Overvecht. De middenvelder maakte ook een vlog over zijn ervaringen deze maandag. In Houten waren Edson Braafheid en Tafari Moore aanwezig om handtekeningen uit te delen.


GAMEN

FC Utrecht e-sporter Lode de Boo liet op een school in Breukelen zien dat gamen niet verkeerd is, als je ook maar genoeg tijd neemt om buiten te spelen. In Nieuwegein bezocht speler Sean Klaiber zijn oude basisschool, waarbij hij een reis door de tijd nam met oude foto's en filmpjes. Klaiber en drie andere spelers gaven een digitale les over rekenen en omgaan met geld.


VRAGEN

De lesstof voor 'FC Utrecht Leert' is ontwikkeld in samenwerking met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner a.s.r.. Na de gastlessen beantwoordden FC Utrecht-spelers vragen van de kinderen tijdens een kinderpersconferentie. De dag werd afgesloten met een beweegactiviteit.


MAATSCHAPPELIJK

Het scholenbezoek was de derde maatschappelijke rondgang van FC Utrecht in de provincie dit seizoen. Eerder bezocht de selectie van trainer Erik ten Hag verzorgingstehuizen in de regio en gingen spelers op bezoek op het werk van echte FC Utrecht-supporters.

Eind april volgt nog een laatste maatschappelijk project: dan worden regionale amateurclubs aangedaan.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.