'Zwakbegaafde' visbroers runnen nu miljoenenbedrijf

© RTV Utrecht / Rik Dogger
AMERSFOORT - De tweelingbroers Peter en Aard (23) Lagerwerf uit Amersfoort gaan hun eigen merk vis op de markt brengen. De broers, beter bekend als De Visbroeders, gaan vanaf deze week aan hotels, verzorgingstehuizen en universiteiten vis leveren. "We worden ineens een miljoenenbedrijf", zegt Aard.
Drie jaar geleden begonnen de twee hun eigen viskraam. Vorig jaar kreeg het duo landelijke bekendheid toen ze een eigen carnavalsnummer opnamen. Later protesteerden ze nog op opmerkelijke wijze tegen Europese visregels. Sinds die tijd zit hun carrière in een stroomversnelling.
Vanaf dinsdag gaan de Visbroeders dagelijks aan Daily Fresh leveren, dat de producten door heel Nederland gaan serveren. In een onlangs gekochte grote loods staat nu één bakoven waar de kibbeling en lekkerbekjes gebakken worden. "We verpakking dit dan en dat wordt door Daily Fresh opgehaald." Maar die ene bakoven is niet genoeg zeggen de broers. "We verwachten dat we binnen een jaar honderd man personeel hebben", aldus Peter.

ZWAKBEGAAFD

Op de basisschool kregen de twee Amersfoortse ondernemers het stempel 'zwakbegaafd'. "We hebben ons echt naar boven moeten werken en kijk ons nu eens", zeggen de twee trots. "Doordat mensen vertrouwen in ons hadden hebben we dit nu kunnen bereiken." De tweelingbroers kunnen in hun loods nog wel wat hulp gebruiken en ze nodigen mensen die ook het stempel zwakbegaafd hebben dan ook van harte uit om te solliciteren. "Wij weten dat als je in een hokje gestopt wordt het niet goed komt, wij zijn het voorbeeld dat het anders kan."
De twee zeggen een unieke formule te hebben. "Al onze vis die verpakt de deur uit gaat is ambachtelijk gebakken en dus niet machinaal. Dat proef je, wij willen heel Nederland weer aan de vis krijgen."

PLANNEN

Peter en Aard zijn nog lang niet klaar met ondernemen. Ze hebben grote plannen. "Wat dat precies is kunnen we nog niet vertellen, maar het gaat heel bijzonder worden. Wellicht dat ons pand over een jaar al te klein is", grappen ze.
Naast hun eigen productielijn blijven de broers met hun viskar op markten staan. "Dat vinden we toch wel het leukste."

"In het busje naar school durfden we hier niet van te dromen"
"Ze zijn helemaal niet dom, kijk wat er nu staat en wat er gaat gebeuren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.