RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kracht van Acht wil kinderen aan het sporten houden

1/2
LEUSDEN - Veel kinderen haken af bij sportclubs zodra ze naar de middelbare school gaan. Het project Kracht van Acht in Leusden en Achterveld probeert ze enthousiast te houden. Zo'n 350 kinderen op basisscholen doen mee.

Verdeeld over vier weken gaan ze anderhalf uur aan sporten doen die normaal niet op school aan bod komen, vertelt organisator Paul Verkleij van het project. "Deze week gaan ze bijvoorbeeld aan atletiek en zelfverdediging doen."

Sporten als voetbal, korfbal en hockey zijn heel groot in Leusden, maar niet iedereen is een teamsporter, zegt Verkleij. "Dan is het goed als individuele sporten ook in beeld blijven."

De gymlessen in school kunnen daar niet helemaal in voorzien. "Die hebben meestal een vast karakter, doordat je vastzit aan de gymzaal of het veldje bij school en er vaak weinig tijd is. In Leusden zijn er ook geen vakdocenten. Daardoor zijn de lessen vaak steeds hetzelfde."

Dit jaar wordt het project helemaal door sponsoring betaald. Kracht van Acht hoopt dat er volgend jaar weer gemeentelijke subsidie komt.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.