Wat is er aan de hand met de OV-poortjes in Amersfoort?

AMERSFOORT - In Amersfoort weten ze het al langer zeker: op het station zijn er meer mensen dan elders in Nederland die proberen zonder te betalen door de OV-poortjes te komen. De NS probeert nu te achterhalen hoe dat komt.
"Ik ga met de kinderwagen altijd door het ruimste poortje," vertelt een bezoeker van het station. "Dan gebeurt het inderdaad wel eens dat er iemand met mij meeloopt. Het lijkt mij een lek in de beveiliging."
Dat lijkt de Nederlandse Spoorwegen ook, dus er zijn nu extra controles om te achterhalen waarom er zoveel meeglippers zijn. "De poortjes staan niet langer open dan op andere stations", verzekert Carola Belderbos van NS. "Wel worden meer bewegingen geregistreerd. Dat kan komen door "bumperklevers" maar het kunnen ook gewoon mensen met een kinderwagen of rolkoffer zijn."
Volgens NS klopt het wel dat bij de poortjes in Amersfoort vaker mensen zonder te betlane meeglippen dan op andere stations, maar is het slechts een heel klein verschil. Toch wil het bedrijf graag weten wat er aan de hand is en daarom controleren medewerkers in burger en in uniform extra.
In algemene zin is NS wel tevreden over de poortjes. "Onze reizigers waarderen de veiligheid in de trein en op de stations nu beter", zegt Belderbos. "Zestig procent van de incidenten in treinen komt door zwartrijden en dat wordt nu teruggedrongen."

Wat is er aan de hand met de OV-poortjes in Amersfoort?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.