RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD: Verbijsterd dat gemeente Utrecht tippelzone niet sluit

UTRECHT -

De VVD in Utrecht is verbijsterd dat de gemeente een tippelzone wil houden. "Utrecht mist een uitgelezen kans om een punt te zetten achter de uitbuiting van verslaafde vrouwen."

"De beelden van verslaafde 'sekswerkers' die tippelen voor hun dagelijkse shot drugs, gefaciliteerd door de gemeente, snijden door je ziel", zegt raadslid Queeny Rajkowski.

Gisteren maakte de gemeente bekend dat een nieuwe locatie wordt gezocht voor de tippelzone. De huidige plek aan de Europalaan moet wijken voor woningbouw.


IN BEELD

Volgens de VVD was de tippelzone ooit bedoeld om verslaafde vrouwen in beeld te krijgen die illegaal in de stad tippelden. "Nu zijn alle verslaafde vrouwen in beeld en wordt de tippelzone voornamelijk gebruikt door niet verslaafde mensen van buiten de stad om bij te verdienen."

De felle kritiek van de VVD is opvallend aangezien de partij samen met D66, GroenLinks en de SP in het college zit.


OVERVECHT OF ZUILEN

Ook het CDA is kritisch. Raadslid Bert-Jan Brussaard zegt dat de tippelzone veel te duur is. Ook is hij bang dat de nieuwe locatie in een wijk als Overvecht of Zuilen komt. Daar ervaren bewoners al veel overlast.


GROENLINKS

GroenLinks is wel blij dat de tippelzone blijft. "De zone voldoet aan de eisen van veiligheid en gezondheid en het voorkomen van mensenhandel", zegt raadslid Steven de Vries.

De partij hamert erop dat de overgang tussen de huidige tippelzone aan de Europalaan en de nieuwe locatie goed op elkaar moeten aansluiten. Een tippelzoneloze stad is voor GroenLinks onbespreekbaar.

"We moeten lering trekken uit de lessen die we hebben geleerd na de sluiting van de Hardebollenstraat en het Zandpad."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -