RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Privébrieven Wim Sonneveld openbaar

UTRECHT -

Een tot nog toe onbekende collectie brieven die Wim Sonneveld uitwisselde met zijn levenspartner Friso Wiegersma, verschijnt binnenkort in boekvorm. De cabaretier werd op 28 juni precies honderd jaar geleden geboren in Utrecht.

Behalve levenspartner, was Wiegersma ook decor- en kostuumontwerper en schreef hij teksten, onder meer van het bekende nummer 'Het Dorp'. De mannen schreven elkaar tussen 1955 en 1958 toen Sonneveld zijn geluk beproefde in Hollywood.

De cabaretier maakte ook kleine tekeningen van 'Friepel', een figuur dat het alter ego was van Wiegersma. In het boek verschijnen zeventien van deze kleine tekeningen.

De brieven werden recent opgediept uit de erfenis van Wiegersma, door zijn latere man Hans van der Woude en verder Frank Jochemsen, de samensteller van het boek. Volgens de makers schetst de collectie een intiem beeld van de relatie in een tijd dat homoseksualiteit door veel mensen mal of slecht gevonden wordt.

Het boek verschijnt op 28 juni.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -