Burgemeester: blijf alert ondanks arrestaties autobranden

DEN DOLDER - Een zucht van verlichting in Den Dolder. Woensdagmiddag maakte de politie bekend dat de vermoedelijke pyromaan die het dorp wekenlang in haar greep hield is aangehouden. Toch blijven de burgemeester, politie en buurtbewoners op hun hoede.
Twee politie verdenkt twee inwoonsters van Den Dolder. Een 37-jarige verdachte zit nog vast, een 24-jarige vrouw is inmiddels op vrij voeten, maar geldt nog wel als verdachte. Hoe de vrouwen zijn opgespoord is nog onduidelijk.

NIET TE VROEG JUICHEN

Burgemeester Koos Janssen is blij, maar blijft voorzichtig. "Je weet maar nooit. De eindstreep is nog niet gehaald. Het onderzoek van de politie duurt voort en de maatregelen die we samen hebben genomen blijven van kracht. Laten we alert blijven en vermoedens blijven uiten, dan geloof ik erin dat we de goede eindstreep uiteindelijk gaan halen."
Ook Belangenvereniging Den Dolder is nog niet helemaal gerustgesteld. "We zijn natuurlijk opgelucht dat er twee verdachten zijn aangehouden. Toch weet je het nooit zeker. Ik zal nog wel een oogje in het zeil houden de komende tijd", zegt Erik van Leeuwen.

ACHT AUTOBRANDEN

Acht auto's gingen sinds februari in vlammen op. De branden veroorzaakten veel
. Menig inwoner vreesde
te kunnen worden.

BURGERRECHERCHEURS

De politie deed uitgebreid onderzoek en belegde met de gemeente Zeist een bewonersavond waar ook het Openbaar Ministerie bij was. Tweehonderd belangstellenden kwamen hierop af. Ongeveer 145 aanwezigen gaven zich op als 'burgerrechercheur' om te helpen bij het onderzoek.
Ook kwam er extra politietoezicht in het Zeister dorp en dit blijft voorlopig ook zo.

Burgemeester: "Je weet maar nooit"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.