RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zuid-Holland: gemeente Vijfheerenlanden hoort bij ons

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Zuid-Holland ziet het helemaal niet zitten dat de nieuwe fusiegemeente Vijfheerenlanden bij Utrecht gaat horen.

Woensdag werd bekend dat de provincie Utrecht een officieel advies gaat indienen om Zederik, Leerdam en Vianen bij Utrecht onder te brengen. Gedeputeerde Rogier van der Sande van Zuid-Holland is daar niet blij mee.


GEEN GOEDE ARGUMENTEN

"Wij zien geen nieuwe argumenten, geen weerlegging van onze argumenten en andermans inbreng. Dus blijft onze conclusie staan dat de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden een onlosmakelijk deel uitmaakt van Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en dus van Zuid-Holland."

Helemaal definitief is de provinciekeuze nog niet: de Provinciale Staten moeten er nog over stemmen. Daarna gaat het plan naar Den Haag: het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Tweede Kamer stemmen er ook nog over.

In het 'Herindelingsadvies Vijfheerenlanden' wordt benadrukt dat de samenwerking tussen de regio's Vijfheerenlanden en Alblasserwaard (dat wel gewoon in Zuid-Holland blijft) niet op de tocht staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -