RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachten autobranden Den Dolder zijn Altrecht-patiëntes

1/2
DEN DOLDER -

De vrouwen die zijn aangehouden voor acht recente autobranden in Den Dolder zijn patiŽntes van Altrecht, dat ook in het Zeister dorp is gevestigd. De GGZ-instelling heeft dat bevestigd aan RTV Utrecht.

Een 37-jarige vrouw die is aangehouden zit nog vast. Een 24-jarige vrouw is inmiddels op vrij voeten, maar geldt nog wel als verdachte. Hoe de twee in het vizier van de politie zijn gekomen, is nog onduidelijk.

Altrecht betreurt het dat de verdachten patiŽnten zijn. "Wij hoopten natuurlijk dat het niet zo was. We vinden dit heel erg voor de inwoners van Den Dolder, maar ook voor onze eigen bewoners is het vervelend."


ACHT AUTOBRANDEN

Acht auto's gingen sinds februari in vlammen op. De branden veroorzaakten veel onrust. Menig inwoner vreesde de volgende te kunnen worden.

De politie deed uitgebreid onderzoek en belegde met de gemeente Zeist een bewonersavond waar ook het Openbaar Ministerie bij was. Tweehonderd belangstellenden kwamen hierop af. Ongeveer 145 aanwezigen gaven zich op als 'burgerrechercheur' om te helpen bij het onderzoek. Ook kwam er extra politietoezicht in het Zeister dorp en dit blijft voorlopig ook zo.


BURGEMEESTER

Burgemeester Koos Janssen reageerde woensdag op de aanhoudingen. Hij is blij, maar blijft voorzichtig. "Je weet maar nooit. De eindstreep is nog niet gehaald. Het onderzoek van de politie duurt voort en de maatregelen die we samen hebben genomen blijven van kracht. Laten we alert blijven en vermoedens blijven uiten, dan geloof ik erin dat we de goede eindstreep uiteindelijk gaan halen."

Ook Belangenvereniging Den Dolder is nog niet helemaal gerustgesteld. "We zijn natuurlijk opgelucht dat er twee verdachten zijn aangehouden. Toch weet je het nooit zeker. Ik zal nog wel een oogje in het zeil houden de komende tijd", zegt Erik van Leeuwen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -