HKU-studenten op Holland Animation Film Festival

UTRECHT - Vandaag is in Utrecht het Holland Animation Film Festival begonnen. Films uit binnen- en buitenland worden vertoond, maar ook studenten krijgen de kans hun animatie te laten zien. Uit meer dan vierhonderd inzendingen, werden deze drie Utrechtse animaties geselecteerd:

HOME SWEET HOME - EVELYNE DU BOIS

De 19-jarige Evelyne maakte een zoete animatie. "Wel met een twist, want dat maakt mijn animatie speciaal", vertelt de studente. "Het lieve taarten bakkende dametje is niet wie ze lijkt.." Tien weken was Evelyne bezig het filmpje te maken. Ze hoopt dat haar sprookjesachtige animatie met een donker tintje haar naar de overwinning helpt.

LIFELESS - FOKKE MARS - BAS JANSEN - MAX VAN DER REE

Omdat ze alledrie een passie hebben voor techniek, besloten Fokke, Bas en Max hun krachten te bundelen. Samen maakten ze de animatie Lifeless, waarin ze de levensloop van de techniek uitbeelden. "We staan er niet bij stil wat voor een grote rol techniek in ons leven speelt, elke dag weer", zeggen de drie. "Maar wat als het uitsterft?" Met hun film willen Fokke, Bas en Max hun publiek aan het denken zetten.

MACHINA MORTEM - JAN POSTEMA

Jan is maanden bezig geweest met zijn animatie Machina Mortem. "Ik was lang op zoek naar dat eurekamoment, het ontbrekende puzzelstukje in mijnverhaal", legt hij uit. Uiteindelijk wist hij zijn fantasie te combineren met zijn interesse voor de Tweede Wereldoorlog. Het resultaat is een animatie over een groep soldaten die het slagveld op gaan."Vrede op aarde zou een utopie zijn, maar ik hoop wel dat mensen zich afvragen: waarom vechten we eigenlijk?"
Het Holland Animation Film Festival duurt nog t/m aanstaande zondag 26 maart.

De Utrechtse studenten aan het woord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.