Kwaliteit Welzorg ondermaats, regio Amersfoort stopt samenwerking

AMERSFOORT - Wethouders in de regio Amersfoort (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Soest) hebben besloten het contract met Welzorg voor de levering en onderhoud van Wmo-hulpmiddelen, zoals een rolstoel of scootmobiel, niet te verlengen.
De kwaliteit van de dienstverlening laat te wensen over, vinden de gemeenten. "Inwoners kregen te maken met lange wachttijden en een onprofessionele bejegening", aldus de wethouders. "De gemeente Amersfoort heeft namens de regio klachtengesprekken gevoerd met Welzorg om verbetering af te dwingen. Alhoewel Welzorg op dit moment een verbetering laat zien, is dit nog onvoldoende te merken in de praktijk."
Het stopzetten van de samenwerking betekent dat, als de colleges van alle gemeenten akkoord gaan, er per 1 januari 2018 nieuwe contracten worden afgesloten met aanbieders.
INKOOPTRAJECT
Inwoners in de regio die nu via de Wmo een hulpmiddel ontvangen, kunnen dit jaar nog steeds bij Welzorg terecht. De regiogemeenten starten nu een nieuw inkooptraject. In het laatste kwartaal van dit jaar zal bekend worden wie de nieuwe dienstverleners worden.
Klanten die via de Wmo hulpmiddelen ontvangen worden persoonlijk geïnformeerd wie de nieuwe partijen zijn en wat dit voor hen vanaf 1 januari 2018 betekent.
ENIGE AANBIEDER
Op dit moment is Welzorg de enige aanbieder in de regio. Daarom kunnen inwoners niet overstappen als zij ontevreden zijn over de dienstverlening. "In de nieuwe inkoopprocedure wordt rekening gehouden met de geleerde lessen", laat de gemeente weten.
Zo zal bijvoorbeeld een contract worden aangegaan met tenminste twee partijen. Formele besluitvorming over de aanbesteding vindt de komende periode door de verschillende colleges van burgemeester en wethouders plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.