Nieuwe Utrechtse Kamerleden beëdigd

Een van de nieuwelingen is Corrie van Brenk (50Plus) uit Utrecht.
Een van de nieuwelingen is Corrie van Brenk (50Plus) uit Utrecht. © ANP
DEN HAAG/PROVINCIE UTRECHT - De Tweede Kamer is donderdag voor het eerst in de nieuwe samenstelling samengekomen. Van de 150 Kamerleden nemen er 71 voor het eerst plaats in de blauwe zetels, onder wie ook een aantal Utrechters.
In een van de andere kantoren op het Binnenhof zit vanaf donderdag Dennis Wiersma uit Utrecht. Hij is op nummer elf het hoogstgeplaatste nieuwe gezicht op de lijst voor de VVD en hoopt vooral dat hij het hokjesdenken er in Den Haag uit kan krijgen.
"Zeker voor mijn generatie jongeren telt dat je steeds meer dingen tegelijk moet doen. Die hokjes gooi je steeds meer door elkaar en dat hoop ik naar Den Haag te brengen", stelt hij.

ZESTIEN

Er zitten nu
in de Kamer, maar een groot aantal was al parlementariër. Het gaat daarbij om onder meer Hanke Bruins Slot (CDA) uit Utrecht, haar stadsgenoot Pia Dijkstra (D66), Kees Verhoeven (D66) uit Amersfoort, Linda Voortman (GroenLinks) uit Utrecht en de Veenendaalse Carla Dik-Faber (CU). RTV Utrecht plaatste alle Kamerleden uit onze provincie in een
.
Alle Kamerleden zijn iets na 13.00 uur beëdigd. Dat duurde zo'n half uurtje, waarna de kersverse Kamer zich heeft gebogen over de profielschets voor de voorzitter. Het is de bedoeling dat die over een week wordt gekozen. Naar verluidt maakt huidig voorzitter Khadija Arib van de PvdA een grote kans om te worden herkozen.

"Ik wil ervoor zorgen dat we als land vooruit gaan"
Zestien Utrechtse Kamerleden aan het werk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.