Utrecht hangt vlag halfstok voor Londen

UTRECHT - De gemeente Utrecht leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Londen. Op het stadhuis hangt daarom de stadsvlag halfstok. "Utrecht betuigt medeleven aan Londen", laat het gemeentebestuur daarover weten via Twitter.
De dader van de aanslag woensdag reed met een auto in op voetgangers op de Westminster Bridge. Even verderop kwam de wagen tegen een hek tot stilstand. Daarna stapte de bestuurder uit en viel hij met een mes politiemensen aan bij het parlementsgebouw. Daarna werd hij neergeschoten door de politie.
Door de aanslag kwamen vier mensen om, onder wie de dader. In ziekenhuizen liggen 29 gewonden. Van zeven van hen is de toestand kritiek. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen aanwijzingen dat onder de doden en gewonden Nederlanders zijn.
De politie denkt te weten wie de dader was, maar heeft diens identiteit niet vrijgegeven. De autoriteiten hebben de media opgeroepen de naam van de vermoedelijke dader niet te noemen, omdat dit het onderzoek zou kunnen frustreren. "We gaan er nog steeds vanuit dat de aanvaller alleen handelde en door het internationaal terrorisme was geïnspireerd", zei Rowley.
Utrecht is niet de enige stad in ons land waar de vlag halfstok hangt voor Londen. Ook in onder meer Amsterdam en Rotterdam is dat het geval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.