Armando doneert kunstcollectie aan museum

Kunstenaar Armando in 2011.
Kunstenaar Armando in 2011.
AMERSFOORT/BUNNIK - De Amersfoortse kunstenaar Armando heeft een eigen verzameling van kunst van collega's gedoneerd aan het Chabot Museum in Rotterdam. Het zijn circa vierhonderd werken op papier van vooral Nederlandse en Duitse kunstenaars. Daaronder zijn Hannah van Bart, Walter Dahn, Wolfgang Hueber en Tjibbe Hooghiemstra.
Genoemd museum maakt in 2019 een tentoonstelling van de schenking van Armando, die dan negentig jaar hoopt te worden. Die expositie gaat daarna naar Duitsland. Een deel van de collectie van Armando wordt van 4 tot en met 6 april 2017 al aan publiek getoond in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag.
In 2015 toonde het Chabot Museum in het kader van 70 jaar Vrijheid een tentoonstelling van werk van Armando onder de titel Brokstukken/Bruchstücke. Armando heeft het museum laten weten zich er "gewoon thuis" te voelen.
De kunstenaar is nog volop actief. Vanaf zaterdag exposeert hij recent werk in Museum Oud Amelisweerd in Bunnik. Dat doet hij samen met Jaap Sinke en Ferry van Tongeren, een duo dat kunst maakt van opgezette dieren die een natuurlijke dood zijn gestorven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.