RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Doodzieke Emma start nieuwe crowdfundingsactie

VLEUTEN - De ernstig zieke Emma Post uit Utrecht start een nieuwe inzamelingsactie om een medische behandeling te kunnen betalen. Dat laat haar advocaat Heleen Brokers weten.

Voor de Utrechtse is al eerder geld ingezameld. In eerste instantie was het alleen voor haar begrafenis, maar omdat er zoveel geld werd opgehaald, wilde de Utrechtse het ook voor een medische behandeling gebruiken. De rechter besloot maandag dat het geld alleen gebruikt mag worden voor de uitvaart van Post.


VERDEELDE REACTIES

De stichting achter de inzamelingsactie was blij met die uitspraak omdat het inwilligen van Emma's wens misleiding zou betekenen van de mensen die al geld voor een uitvaart hadden gedoneerd. Post overweegt nog in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

De 30-jarige Emma heeft al tien jaar leverkanker en ze leek uitbehandeld te zijn. Door de aandacht voor de inzamelingsactie voor haar uitvaart, bleken er in het buitenland toch nog opties te zijn.

"Emma heeft zicht op een hoopgevende medische behandeling van dr. prof. Vogl in Duitsland waarmee zij op korte termijn hoopt te kunnen starten. Maar waarvan de kosten niet volledig zullen worden vergoed door haar zorgverzekeraar. Emma ziet zich dus op korte termijn gesteld voor hoge kosten", aldus de advocaat van de Utrechtse.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht