"Samenwerking Oudewater en Woerden is verstandig"

OUDEWATER/WOERDEN - De ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Oudewater en Woerden was een verstandige keuze. Dat blijkt uit een evaluatie door een onafhankelijke onderzoeker. Ambtenaren van Oudewater en Woerden werken sinds januari 2015 samen. Dat betekent dat bijvoorbeeld zaken als ICT en administratie worden gedeeld.
Volgens de onderzoeker werkt de samenwerking goed, maar moet deze wel verder worden ontwikkeld en gezocht worden naar een goede balans tussen de gemeenten. Begin volgende maand bespreken de burgemeesters en wethouders de uitkomsten van het onderzoek. Ook de gemeenteraden worden daarbij betrokken.

BURGEMEESTERS

De burgemeesters van de twee gemeenten zeggen dat de evaluatie handvatten biedt voor de toekomst. "Het rapport bevat diverse interessante aanknopingspunten om de ambtelijke samenwerking verder door te ontwikkelen en te verbeteren daar waar het kan", zegt burgemeester Verhoeve van Oudewater.
Zijn Woerdense collega Molkenboer is het daarmee eens. "Voor samenwerking lijkt partnerschap een betere basis dan een klantrelatie. Samen doorontwikkelen voor een goede dienstverlening."

ZELFSTANDIG

Het gemeentebestuur van
liet overigens in het collegeakkoord vastleggen dat de gemeente zelfstandig moet blijven. De samenwerking met buurgemeente Woerden zou ook daarop gericht moeten zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.